ZŠ Křivoklát opět žije florbalem

ZŠ Křivoklát opět žije florbalem
20. 03. 2024

ZŠ Křivoklát opět žije florbalem

   V prvním březnovém týdnu se na Základní škole Křivoklát konal vzrušující florbalový turnaj pro žáky druhého stupně. Tento sportovní den byl plný vášně, soutěživosti a skvělého sportovního ducha.

   Zúčastnili se žáci všech ročníků druhého stupně, kteří utvořili devět týmů. V každém z nich bylo možné spatřit alespoň jednu dívku a v žádném týmu nechyběl alespoň jeden kluk. Hrálo se bez brankářů na malé branky, tzv. malý nebo také street florbal. Turnaj se hrál systémem každý s každým. Všechna utkání z šestatřiceti se nesla v duchu fair play a přinášela řadu dramatických událostí včetně krásných gólů a nápaditých přihrávek.

   Týmy byly vyrovnané, ale zkušenosti žáků sedmého ročníku, kteří již po několik let pravidelně navštěvují kroužek florbalu při naší škole, nakonec rozhodly. Bez ztráty bodu turnaj ovládl tým ve složení Tomáš Redl, Rozálie Friebertová, Silvie Adamcová a Tomáš Strakoš. Další sedmáci získali bronzové medaile a stříbrnou pozici uhájili šikovní osmáci. Nutno podotknout, že nikdo na turnaji nezůstal bez bodu a každý z týmů zažil alespoň jednou opojný pocit vítězství.

   Gratulujeme všem hráčům za jejich úsilí a sportovní výkony. Tento florbalový turnaj byl skvělou příležitostí pro žáky prokázat své dovednosti a vášeň pro tento dynamický sport. Ať žije florbal!

Mgr. Petr Tříska