WocaBee

WocaBee
16. 11. 2023

Uspěli jsme v okresním kole Jazykového WocaBee šampionátu 2023!

Naše škola se zapojila do pátého ročníku inovativní soutěže pro školy s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěží se online v aplikaci na učení slovíček s názvem WocaBee. Žáci se v aplikaci učí novou slovní zásobu včetně výslovnosti moderním a velmi efektivním způsobem. V soutěži se hodnotí píle žáků v učení cizích jazyků, měřená počtem bodů získaných za procvičování slovíček. Čím více žáci procvičují, tím více bodů (za správné odpovědi) získají a více se i naučí.

 


Sedmá třída naší školy
se v rámci okresu Rakovník umístila na vynikajícím prvním místě, díky čemuž získala diplom šampionů a postoupila do krajského kola. Do krajského kola je z druhého místa doplnili ještě naši šesťáci a na třetím místě se umístili žáci naší čtvrté třídy. Díky svojí pracovitosti a spolupráci všech žáků se nám tedy podařilo ovládnout soutěž v okresním kole.

 

Hlavní motivací krajského kola je postup do celostátního kola soutěže, ale také možnost získat další ceny a příspěvek na modernizaci školy v hodnotě 150 000 Kč. Ve Středočeském kraji je však velká konkurence a bitva o postup není jednoduchá. Ze dvanácti okresů Středočeského kraje postoupilo do druhého kola soutěže třicet šest tříd. Naše děti sice nevyhrály, ale bojovaly a zasloužily se o důstojné umístění také v krajském kole. Nejlepší byli tentokráte žáci čtvrtého ročníku, kteří obsadili krásné deváté místo. Naši sedmáci skončili na desátém a šesťáci na patnáctém místě.

 

Soutěž tedy pokračuje v republikovém finále již bez naší účasti, ale napřesrok budeme znovu silnější. Celá soutěž letos vyvrcholí mezinárodním finále, ve kterém se utkají ty nejlepší třídy z 8 zemí Evropy!


Třídy v šampionátu soutěží jako tým, takže v jazycích se zlepšují skutečně všichni žáci a slovíčka se naučí včetně
správné výslovnosti. Aplikace WocaBee navíc pracuje s každým žákem individuálně za pomoci umělé inteligence a žáci si ji mohou spustit na mobilu, tabletu či počítači. Každá třída má svoje balíčky slovíček z různých odpovídajících slovních okruhů, které jim zadává jejich učitel angličtiny.
Všechny informace o soutěži, jakož i její průběžné výsledky jsou k dispozici na:
www.wocabee.app/soutez.

 

Tou nejdůležitější výhrou je však zlepšení jazykových vědomostí našich žáků a jejich motivace k učení jazyků, které jsou v dnešní době mimořádně důležité.
Jsme velmi rádi, že na naší škole dáváme prostor moderním technologiím a učíme cizí jazyky inovativním způsobem, který žáky baví a přináší jim skutečné výsledky!
Děkujeme všem zúčastněným za vzornou reprezentaci školy!

 

Petr Tříska